QUYOSH FOTOELEKTRIK PANELLARINI QAYTA ISHLASH VA XAVFSIZ UTILIZATSIYA QILISH - Shoxrux Meyliyev Egamberdi ug'li (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Quyosh fotoelektrik panellarini qayta ishlash va xavfsiz utilizatsiya qilish, zamonaviy energiya ishlab chiqarish jarayonida muhim ahamiyatga ega. Quyosh energiyasi toza va qayta tiklanuvchi energiya manbai sifatida ko‘plab mamlakatlarda keng qo‘llanilmoqda. Biroq, quyosh panellari ishlab chiqarilgandan so‘ng, ularning hayotiy sikli tugagach, qanday qilib xavfsiz va samarali utilizatsia qilinishi kerakligi haqida ko‘plab savollar tug‘iladi. Ushbu maqolada, quyosh fotoelektrik panellarini qayta ishlash jarayoni, xavfsizlik masalalari va atrof-muhitga ta’siri haqida ma’lumotlar berilgan.