QUYONLAR ORGANIZMIDA RUX VA MISNING YETISHMOVCHILIGI (ILMIY MANBALAR TAHLILI) - Aminov Suhrob (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Quyonlarda rux va mis yetishmovchiligi organizmning turli tizimlariga salbiy ta’sir ko‘rsatadi. Rux yetishmovchiligi immun tizimini zaiflashtiradi, teri va junlar holatini yomonlashtiradi, shuningdek, o‘sish va rivojlanishni sekinlashtiradi. Mis yetishmovchiligi esa qon hosil bo‘lishini buzadi, yurak va qon tomirlarining faoliyatini yomonlashtiradi va oksidlovchi stressni oshiradi. Ushbu moddalar quyonlarning sog‘lom rivojlanishi uchun zarur bo‘lib, ularning ratsionida yetarli miqdorda mavjudligi organizmning normal ishlashini ta’minlaydi.