GIPSA BLOK ISHLAB CHIQARISHNI ZAMONAVIY TEXNOLOGIYALARI - Akramov Dostonjon Rustam o‘g‘li (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Gipsa bloklar, qurilish materiallari orasida o’zining yengilligi, issiqlikni saqlash xususiyatlari va ekologik tozaligi bilan ajralib turadi. Ular qurilish jarayonida keng qo’llaniladi va zamonaviy qurilishning ajralmas qismiga aylangan. Ushbu maqolada gipsa blok ishlab chiqarishning zamonaviy texnologiyalari, ularning afzalliklari va qo’llanilishi haqida ma’lumotlar berilgan.