MA’LUMOTLAR BAZASI DIZAYNIDA OB’EKTLAR VA ATRIBUTLAR - Tojimamatov Israiljon Nurmamatovich; Abdurahimova Shahnoza Ahmadjon qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ma’lumotlar bazasining dizaynini yaratishda obyektlar va atributlarning ro‘li juda muhimdir, chunki ular ma’lumotlarni samarali saqlash, izlash va yangilash jarayonlarini ta’minlaydi. Ushbu maqolada, obyektlar va atributlar dizaynini qurishda qo‘llaniladigan asosiy prinsiplarga, normalizatsiya, modullik, aniqlik va abstraktsiyaga e’tibor qaratilgan.