PO’LAT MADREYMOVNING RAQSINI SAHNALASHTIRISH USULLARI - Isakov Miyirbek O‘mirzaq o‘g‘li; Yuldasheva Zuxra Salievna (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Po’lat Madreymovning raqslarini sahnalashtirish o’zbek milliy xoreografiyasining boy an’analarini asrab-avaylash va zamonaviy sahna talablariga moslashtirishga qaratilgan. Ushbu jarayonda milliy liboslar, anʼanaviy raqs harakatlari va musiqiy bezaklarning uyg‘unligi alohida ahamiyat kasb etadi. Raqsni sahnalashtirishda ifoda, dinamik dramatizm, va sahna dekora singari elementlar ijroning badiiy ta’sirchanligini oshirish uchun qo‘llaniladi.