XALQARO TAʻMINOT ZANJIRI OPERATSIYALARIDA BOJXONA BOJLARI VA SOLIQLARNI OPTIMALLASHTIRISH MALASALARI - O‘tkirov Behzod Muhammadi o‘g‘li; Sarmanov Orifjon Adiljonovich (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu ilmiy maqolada bojxona organlari tomonidan bojlarni optimallashtirishda qoʻllaniladigan usul va vositalari, Dunyo mamlakatlari tajribalariga asoslangan holda tuzilgan bojxona toʻlovlarini optimallashtirish sxemasi, shuningdek import tariflari va import cheklovlarining iqtisodiyotga zararli taʻsirlari tahlil qilingan.