ZULFIYA IJODINING TA’LIM-TARBIYA JARAYONIDAGI O’RNI - Ibrohimova D.I (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqola, o‘zbek adabiyotining mashhur shoirasi Zulfiya ijodining ta’lim-tarbiya jarayonidagi o‘rni va uning yosh avlodga ta’siri haqida so‘z yuritadi. Zulfiya she‘rlari nafaqat badiiy mahorat, balki insoniylik, vatanparvarlik, ma‘naviy va axloqiy qadriyatlarni targ‘ib qilishda muhim vosita sifatida namoyon bo‘ladi. Shoiraning asarlarida oila, vatan, do‘stlik va mehnat kabi mavzular chuqur yoritilgan bo‘lib, ular yoshlarni hamjihatlik, axloqiy fazilatlar va milliy o‘zlikni anglashga undaydi. Maqolada Zulfiya she‘rlarining ta’lim jarayonida qanday qo‘llanilishi mumkinligi, uning adabiyot darslarida va boshqa pedagogik faoliyatlarda qanday samarali tarzda foydalanilishi haqida ham fikrlar bildirilib, yoshlarni estetik didini rivojlantirishda uning ahamiyati ta’kidlanadi.