GOOGLE COLAB: TIBBIYOTDA SI MODELLARINI O’QITISH VA ISHLAB CHIQISH PLATFORMASI - MAVLANOVA NARGIZA OLIMOVNA (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Google Colab* dan tibbiyotda foydalanish texnologiyaning jadal rivojlanishi va tibbiy ma’lumotlarning o’sishi tufayli tobora dolzarb bo’lib bormoqda. Platforma sun’iy intellekt (SI) va mashinani o’rganish (MO) modellarini ishlab chiqish uchun kuchli hisoblash resurslari va zamonaviy kutubxonalarga kirishni ta’minlaydi. Bu kasalliklarni tashxislash, bashorat qilish va shaxsiylashtirilgan davolashni yaxshilashga imkon beradi.