DAVLAT BOSHQARUVIDA QONUNIYLIKNI TA’MINLASHDA SUD NAZORATINING TUTGAN O’RNI - Mirzayusupov Shohruh Shavkatovich (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur magistrlik dessertatsiyasi davlat boshqaruvida qonuniylik tushunchasi, qonuniylikni ta’minlash usullari, nazorat va kontrol tushunchalari, xususiyatlari, davlat boshqaruvida qonuniylikni ta’minlashda sud nazorati tushunchasi va o’ziga xos xususiyatlari, davlat boshqaruvida qonuniylikni ta’minlashda Konstitutsiyaviy va ma’muriy sud nazoratining tutgan o’rni, bu borada xorijiy davlatlar qiyosiy tahlili, davlat boshqaruvida qonuniylikni ta’minlashda sud nazoratining huquqiy asoslari yoritib berilgan. Konstitutsiyaviy va ma’muriy sud ish yurituvini rivojlantirish bo’yicha tavsiya va takliflar berilgan.