AYOLLAR KIYIMINING TIKISH TEXNOLOGIYASI: AYOLLAR MILLIY KO‘YLAKLAR VA LOZIMI - Eshonova Shoira Narzulloyevna (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu ilmiy maqola ayollar milliy ko‘ylaklari va ularni tikish texnologiyasini tahlil qilishga bag‘ishlangan. Maqolada milliy ko‘ylaklarning tarixiy, madaniy va ijtimoiy ahamiyati, ularning tikish texnologiyasining rivojlanishi, shuningdek, xalqning an’anaviy san’ati va madaniy merosini saqlashdagi o‘rni ko‘rib chiqiladi. O‘zbek ayollarining milliy ko‘ylaklari, har bir viloyatning o‘ziga xos naqshlari va materiallari bilan ajralib turadi, bu esa nafaqat go‘zallik, balki milliy o‘zlikni ham ifodalaydi. Maqolada, shuningdek, milliy ko‘ylaklar ishlab chiqarish jarayonida qo‘llaniladigan texnikalar va zamonaviy innovatsiyalar haqida so‘z boradi. Maqolada ayollarning milliy kiyimlarini yaratishda ishlatiladigan materiallar, naqshlar va tikish uslublari haqida ma’lumot beriladi. Milliy ko‘ylaklarning naqshlari, bezaklari va tikish usullari, xalqning madaniy qadriyatlarini va tarixini aks ettiradi.