KONSTITUTSIYAVIY HUQUQ TIZIMIDA E’TIQOD VA FIKR ERKINLIGI (SURIYA ARAB RESPUBLIKASI MISOLIDA) - Saidakramov Saidazimxon Saidakbar o‘g‘li (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada Suriya Arab Respublikasining Konstitutsiyasida belgilangan fuqarolarning so‘z va matbuot erkinligi huquqlari haqida so‘z yuritiladi. 2012-yilda qabul qilingan Konstitutsiyaning asosiy qoidalari, xususan, mavzuga oid moddalar tahlil qilinadi. Mazkur moddalarda e’tiqod va fikr erkinligini himoya qilish, shuningdek, matbuot va media mustaqilligini ta’minlashga qaratilgan huquqiy kafolatlar keltirilgan. Shuningdek, demokratik jamiyatda ushbu huquqlarni joriy etish va ta’minlashning ahamiyati haqida fikr yuritiladi.