BIOLOGIK OB’EKTNI MINERALIZASIYALAB AJRATIB OLINADIGAN ZAHARLI MODDALAR GURUHI - S.M.Musayev; O.S.Tashanov (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Mеtall saqlovchi zaharli moddalarni organizmda shimilishi va organizmdan ajralishi nafas yo‘llari (alvеollalarda), oshqozon-ichak shilliq pardalarida, qon tomirlar va turli mеmbranalarda sodir bo‘ladi.