AYOL-INSONNING KO’NGIL HOTIRJAMLIGI, DUNYONI TEBRATUVCHI BESHIGIDIR - Otahanova Manzura G‘ofurovna (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Mazkur maqola munis va mo’tabar, ayollarimizning og’irini yengil qilish, xuquq va manfaatlarini ta’minlash,iqtisodiy,ijtimoiy va siyosiy faolligini oshirish masalasini davlat siyosatining muhum yo’nalishi sifatida belgilaganligini eslatish bilan bir qatorda barcha islohatlarimizning mazmuni,”Inson omili uchun” tamoyilining mohiyati ham ana shunga qaratilganligi, ,Xotin-qizlarni qo’llab quvatlash tizimini yangi bosqichga ko’tarish va ayollarning jamiyatdagi o’rnini yanada yuksaltirish va mustahkamlash, shuningdek, ularning ijtimoiy himoyasini kuchaytirish, oilaviy zo’ravonliklarni oldini olish, gender tenglikni qaror toptirishga qaratilgan yig’ilishda mazmun va mohiyati haqida fikrlar bayon etilgan.