SUV RESURSLARINING TABIIY VA ANTROPOGEN OMILLAR TASIRIDA SARFLANISHI - Ahatov Bekzod; Qosimov Abdulla (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Hozirgi qirg`oqchil vaziyatda suv resurslaridan samarali foydalanish juda kata ahamiyatga ega bo`lgan vazifalardan biridir. Shuningdek suv resurslarining mamlakatimiz bo`ylab zahiralari hamda ularning yillik sarfi qanday usullar yordamida aniqlanishini bilish bziga suvning ahamiyatini yanada oshiradi. Maqolada esa huddi shu muammolar hamda bilimlar to`liq yoritib berilgan. Mamlakatimizda mavjud suv manba`lari hamda ulardan to`g`ri foydalanish usullari keltirib o`tilgan.