CHET TILINI RIVOJLANTIRISHGA : INNOVATSION YONDASHUVLAR VA AMALIY STRATEGIYALAR - Sindarova Malika Aziz qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Chet tilini o‘rganish zamonaviy jamiyatda haqiqatan ham muhim ahamiyatga ega. Globalizatsiya jarayonlari, iqtisodiy aloqalar va madaniyatlararo muloqotning rivojlanishi chet tillarini bilishni talab qiladi. Bu, nafaqat professional sohalarda, balki shaxsiy rivojlanish va turli madaniyatlarni tushunishda ham zarur. Maqolada interaktiv texnologiyalar, masalan, mobil ilovalar, virtual haqiqat va kengaytirilgan haqiqat kabi vositalar, shuningdek, kompetensiyaga yo‘naltirilgan va proyekt asosida o‘qitish yondashuvlari taqdim etiladi. O‘zaro muloqot va jamiyat bilan aloqalar, jumladan, til o‘rganish guruhlari va onlayn platformalarning roli ko‘rsatiladi. Ushbu strategiyalar yordamida chet tilini o‘rganish jarayoni qiziqarli va samarali bo‘lishi mumkin.