YANGI ISTIQBOLLI O‘SIMLIKLARNI IZLAB TOPISH USULLARI - Po‘latov Sarvar Mustafoyevich (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya. Xalq tabobati (xalq va an’anaviy tibbiyot)ning asosiy dorivor vositalarini dorivor o‘simliklar tashkil qiladi. insonlar qadim zamonlardan beri o‘simliklardan dorivor vosita sifatida foydalanib kelganlar. Chunki ular o‘z atrofidagi tabiatda o‘zlariga zarur bo‘lgan ovqat, ichadigan suvni qidirib topganlaridek, tinchlik bermayotgan kasalliklariga davo qidirishlari, ularning tabiiy talablari bo‘lgan. Ushbu maqolada O‘zbekistonda yangi istiqbolli o‘simliklarni izlab topish usullari to‘g‘risida ma’lumotlar keltirilgan.