YANGI SAYLOV ISLOHATLARI YOXUD JAHON TAJRIBASIDA SINALGAN TIZIM - Botirov Diyorbek Dilshod o'g'li (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqola so’nggi saylov islohotlarini ko’rib chiqadi va demokratik jarayonlarni kuchaytirish uchun global sharoitda sinovdan o’tgan tizimlarni baholaydi. Germaniya, AQSh va Hindiston kabi mamlakatlarning vakillik misollariga e’tibor qaratib, ushbu hujjat ularning tegishli saylov tizimlarini tahlil qiladi, masalan, mutanosib vakillik, tanlangan ovoz berish va aralash a’zolarning mutanosib vakili. Tadqiqot ushbu tizimlarning qiyinchiliklari va muvaffaqiyatlarini ta’kidlaydi va siyosiy inklyuzivlik va vakillikni oshirish uchun saylov jarayonlarini isloh qilishga intilayotgan mamlakatlar uchun siyosiy tavsiyalar beradi.