O’QUV DARGOHLARIDA MA’NAVIYAT VA RUHIY SALOMATLIK - Pardaboyeva Madina Farxod qizi; Komiljonova Sevinch Azamat qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqola talabalarning har tomonlama rivojlanishini rag’batlantirish uchun ta’lim muassasalarida ma’naviyat va ruhiy salomatlik integratsiyasining transformatsion salohiyatini o’rganadi. Bu stressni kamaytirish, hissiy farovonlikni oshirish, maqsad va jamiyat tuyg’usini rivojlantirishda ong va meditatsiya kabi ruhiy amaliyotlarni o’z ichiga olishning afzalliklarini ta’kidlaydi. Muhokama o’qituvchilar va ma’murlarning qo’llab-quvvatlovchi muhitni yaratishdagi roli va turli xil ma’naviy muhitlarni hurmat qiladigan inklyuziv va hurmatli yondashuvlarning muhimligini ta’kidlaydi. Aql, tana va ruhning o’zaro bog’liqligini ko’rib chiqish orqali ma’naviyat va ruhiy salomatlik integratsiyasi talabalarning akademik, hissiy va ma’naviy ehtiyojlarini qo’llab-quvvatlaydigan keng qamrovli asosni taqdim etadi. Ushbu istiqbolli yondashuv o’quvchilarni maqsadli hayotga, to’liq va farovonlikka tayyorlashga qaratilgan bo’lib, natijada ta’lim manzarasini boyitadi.