ҚУЁНЛАР ОШҚОЗОНИ ДЕВОРИ ВА ХУСУСИЙ БЕЗЛАРИНИНГ МОРФОЛОГИЯСИ - Бойқўзиев Ҳайитбой Худойбердиевич; Қурбонова Гулшан Қаюм қизи (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Резюме. Узоқ давом этган эволюция жараёнида ҳар бир турнинг овқат ҳазм қилиш тизими озуқа занжири ва озуқа турига мос равишда ўзгаришлар ва мосланишлар ҳосил қилади. Шу жумладан, ўтхўр ҳайвонлар вакили қуёнлар ошқозони ҳам озуқаси дағал толалар ва клечаткага бой бўлганлиги билан боғлиқ равишда, ўзига хос мослашишларга, тузилишга эга эканлиги маълум. Биз ушбу мақолада қуёнлар ошқозонининг озуқага хос морфологик ва морфометрик хусусиятларини баён қилдик.