BO’LAJAK TARBIYA FANI O’QITUVCHILARDA IJTIMOIY- HUQUQIY VA MADANIY KOMPETENSIYALARINI RIVOJLANTIRISHNING PEDAGOGIK IMKONIYATLARI - Olimova Nasiba; Rasulova Muharram; Nishanova Munira Yakubjanovna (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqolada kompetensiya muammosi, uning rivojlanish tarixi va olib borilgan tadqiqot ishi natijalari tahlil qilingan. Ijtimoiy- huqiqiy va madaniy kompetentlik mazmuni, uni bo’lajak tarbiya fani o’qituvchilarida rivojlantirish zaruriyati asoslangan. Shuningdek, maqolada muallif tomonidan bo’lajak tarbiya fani o’qituvchilarda ijtimoiy- huquqiy va madaniy kompetentsiyalari ni rivojlantirishning korporativ tizimi, bosqichlari hamda pedagogik modelini ishlab chiqishga doir taklif va tavsiyalar keltirilgan.