EKOSISTEMA VA IQLIM O‘ZGARISHLARI: TABIYOTGA TA’SIRLAR - Xolbutayeva Zuhraxon Rayimjonovna (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Mazkur maqolada ekosistemalar va iqlim o‘zgarishlari o‘rtasidagi bog‘liqlik yoritiladi. Iqlimning global o‘zgarishi nafaqat haroratning oshishi va dengiz sathining ko‘tarilishi, balki biologik xilma-xillikka, o‘simlik va hayvonot dunyosining yashash joylariga ham ta’sir ko‘rsatmoqda. Maqolada iqlim o‘zgarishining turli ekotizimlarga ta’siri va uning salbiy oqibatlarini bartaraf etish bo‘yicha olib borilayotgan ilmiy izlanishlar va sa’y-harakatlar muhokama qilinadi.