MAKTAB DIREKTORI O’RINBOSARLARINING BOSHQARUVGA OID PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI - Halilova Nigora Hamza qizi; Shonazarov Asror Maxmaisoyevich (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqola maktab direktori o’rinbosarlarining boshqaruvga oid psixologik xususiyatlarini tahlil qiladi. Maktab direktori o’rinbosarining boshqaruv jarayonida muvaffaqiyatli bo’lishi uchun zarur bo’lgan psixologik jihatlar, jumladan, yetakchilik qobiliyati, kommunikativ ko’nikmalar, stressga chidamlilik, empatiya va o’z-o’zini boshqarish qobiliyatlari ko’rib chiqiladi. Maqolada bu xususiyatlarning ta’lim muassasalaridagi jamoa ichidagi munosabatlar, ish muhitini yaxshilash va o’quvchilarning muvaffaqiyatini ta’minlashdagi ahamiyati ta’kidlanadi. O’rinbosarlarning psixologik xususiyatlarini rivojlantirishga e’tibor qaratish, ta’lim sifatini oshirish va ta’lim jarayonini samarali boshqarish uchun zaruriy omil sifatida ko’rsatiladi.