IQTIDORLI YOSHLAR BILAN ISHLASHDA INSON RESURSLARINI BOSHQARISHNING ZAMONAVIY YONDASHUVLARI - Fayziyeva Nargiza Nasullayevna (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya. Mazkur maqolada iqtidorli yoshlar bilan ishlashda inson resurslarini boshqarishning zamonaviy yondashuvlari ko‘rib chiqilgan. Tadqiqotda O‘zbekiston Prezidentining “Yangi O‘zbekiston taraqqiyoti strategiyasi” doirasida inson kapitalini rivojlantirish va samarali boshqarishga oid ustuvor yo‘nalishlar asos qilib olingan. Maqolada iqtidorli yoshlarni aniqlash, ularni rivojlantirish va joy-joyiga qo‘yish orqali kadrlar salohiyatini oshirishning ijtimoiy-iqtisodiy ahamiyati yoritiladi. Xorijiy tajribalar asosida mahalliy sharoitga mos amaliy tavsiyalar berilgan.