KONSTITUTSIYA-ERKIN VA FAROVON HAYOT GAROVI - Sholpanova Aygerim Marxabayevna (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Ushbu maqolada O‘zbekiston Konstitutsiyasining fuqarolar huquq va erkinliklarini ta’minlash, barqaror va farovon jamiyatni qaror toptirishdagi o‘rni ko‘rib chiqiladi. O‘zbekiston mustaqillikka erishganidan so‘ng demokratik tamoyillar, iqtisodiy o‘sish va ijtimoiy rivojlanishga sodiq bo‘lib, Konstitutsiya ana shu qadriyatlarning asosiy kafolati hisoblanadi. Maqolada Konstitutsiyaning shaxs huquqlari, ijtimoiy farovonlik va milliy taraqqiyotni rag‘batlantirishdagi o‘rni, shuningdek, barcha O‘zbekiston fuqarolari uchun erkin, inklyuziv va farovon jamiyatni shakllantirishdagi ahamiyati ta’kidlangan.