TASHQI IQTISODIY FAOLIYATNI DAVLAT TOMONIDAN TARTIBGA SOLISH - Qobulova Marvabonu (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqola tashqi iqtisodiy faoliyatni davlat tomonidan tartibga solishning ahamiyati, maqsadlari va usullarini tahlil qiladi. Tashqi iqtisodiy faoliyat, mamlakatlar o’rtasidagi savdo, investitsiya va xizmatlar almashinuvi orqali iqtisodiy aloqalarni rivojlantirishga qaratilgan. Davlatlar, o’z iqtisodiy manfaatlarini himoya qilish, milliy xavfsizlikni ta’minlash va iqtisodiy barqarorlikni saqlash maqsadida turli tartibga solish vositalarini qo’llaydilar.