NEMIS TILIDA TOVUSHLAR QISQARISHI (REDUKSIYA TURLARI) - Tursunxo‘jayeva Malikaxon (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Nemis tilida tovushlar qisqarishi (reduksiya turlari) tilshunoslikda muhim jarayonlardan biridir. Bu jarayon so’zning talaffuzidagi oddiy o’zgarishlar va qisqarishlar natijasida yuzaga keladi. Tovushlarning qisqarishi ko’pincha so’zning kontekstiga va ijtimoiy holatiga bog’liq. Ushbu maqolada nemis tilida tovushlar qisqarishining asosiy turlari, ularning sabablari va o’ziga xos xususiyatlari ko’rib chiqiladi.