TILSHUNOSLIKDA DIALEKTOLOGIYA: MINTAQAVIY FARQLAR VA OʻZIGA XOSLIKLAR - Musojonova Ominaxon Xusanboy qizi; Xomidova Malohat Oktyabrjon qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Anotatsiya: Mazkur maqolada dialektologiya fanining kelib chiqishi,rivojlanishi,asosiy yoʻnalishlari,mintaqaviy lahjalar va ularning tildagi oʻziga xos ifodalananish usullari tahlil qilinadi.Shuningdek, turli hududlardagi lahjalarning oʻziga xos tomonlarini oʻrganadi, dialektologiyaning zamonaviy yoʻnalishlari va uslublari bilan ham tanishtiradi.