YUQORI TARTIBLI TENGLAMALARNING BAʼZI BIR TIPLARI - Hakimova Gulmira Doniyorbek qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Yuqori tartibli tenglamalar matematikada va uning qo’llanilish sohalarida muhim ahamiyatga ega. Ular ko’plab jarayonlarni modellashtirishda, tizimlarning dinamikasini o’rganishda va turli muammolarni yechishda qo’llaniladi. Yuqori tartibli tenglamalar, odatda, bir yoki bir nechta o’zgaruvchilarning hosilalari o’rtasidagi munosabatni ifodalaydi va ularning yechimi ko’plab sohalarda, jumladan, fizika, muhandislik, iqtisodiyot va biologiyada qo’llaniladi. Ushbu maqolada yuqori tartibli tenglamalarning ba’zi turlari va ularning xususiyatlari haqida batafsil ma’lumot beriladi.