TIKUVCHILIKNING MUAMOLI JIHATLARINI BARTARAF ETISH TAMOYILLARI - Umaraliyeva Muxabbat Isakovna; Ashurova Farida Mirmaxmadovna (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya. Tikuvchilik — bu o‘zbek xalqining qadimiy va muhim san’ati bo‘lib, hozirgi kunda ham turli sohalarda keng qo‘llaniladi. Biroq, bu sanoatning rivojlanishi bilan birga, u turli muammolar va qiyinchiliklarga ham duch kelmoqda. Tikuvchilik sohasida yuzaga keladigan muammolarni hal qilish uchun bir qator tamoyillar va yondashuvlar zarur. Ushbu maqolada tikuvchilikning asosiy muammolarini va ularni bartaraf etish yo‘llarini tahlil qilamiz.