BIO XILMA-XILLIKNI O’RGANISH VA SAQLASH USULLARI - Xudoyorova N.; Zayniyeva R.; Xurramov O. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Butun dunyo miqyosida tirik organizmlarning xilma-xilligini saqlab qolish, atmosfera tarkibi salbiy tomonga o’zgarishini oldini olish borasida bir qator ishlar amalga oshirlmoqda. Bu borada biotexnologik tadbirlani qo’llash, biotoblarni himoyalash va qayta tiklash, tabiiy resurslardan turg’un foydalanish, bioindekatsiya, biotestlash usullarini ishlab chiqish, qo’riqxonalarni tashkil etish muhim ahamiyat kasb etishi ushbu maqolada keltirib o’tilgan.