ИМКОНИЯТИ ЧЕКЛАНГАН БОЛАЛАР БИЛАН ИЖТИМОИЙ ИШ ОЛИБ БОРИШНИНГ ЎЗИГА ҲОС ХУСУСИЯТЛАРИ - Латипов Р.М.; Абдихоликова Настарин Абдивали кизи (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Юртимизда инсон манфаатларини таъминлаш, мехр оқибат ва ўзаро ҳамжихатлик муҳитини янада мустаҳкамлаш, айниқса ногиронлар, ёлғиз кексалар, ва кам таъминланган оилаларнинг, умуман кўмак ва ёрдамга муҳтож хеч бир инсоннинг давлат ва жамият эътиборидан четда қолмаслигига эришишдан иборат [1]. Мамлакатимиз мустақилликка эришгандан сўнг ҳар бир соҳада ўзининг ижобий ишларини амалга ошира бошлади. Ҳусусан соҳаларни ривожлантириш билан биргаликда энг асосий урғу инсон манфаатларини таминлаш, уларнинг хоҳиш истаклари, энг юксак орзулари, кўзлаган мақсадларига эришишга, ҳар томонлама қулайликлар яратиш истаги энг олдинги мақсад сифатида қўйилди. Айниқса кам таъминланган оилаларга ҳар томонлама ёрдам бериш, ногиронларни ҳам ўзига хос ижтимоий химоя қилиш масалаларига жиддий эътибор берила бошланди, ҳамда бу ишлар самараси ва давомийлиги бугунги кунгача оғишмай амлга оширилаётганлиги диққатга сазовордир.