OLIY HARBIY TA'LIM MUASSASALARIDA O‘QITILADIGAN INGLIZ TILIDAGI MAVJUD O‘QUV-METODIK KOMPLEKSLARNING TAHLILI - Islomkhujayeva Sayyora (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqola oliy harbiy ta'lim muassasalarida o‘qitiladigan ingliz tilidagi o‘quv-metodik komplekslarning hozirgi holatini tahlil qilishga bag‘ishlangan. Maqolada ushbu komplekslarning tarkibi, mazmuni va samaradorligi, shuningdek, ingliz tilini o‘rganishda qo‘llaniladigan pedagogik yondashuvlar, o‘quv materiallari va o‘qitish metodikalari batafsil o‘rganiladi. Bunda, ingliz tilini o‘rganishning harbiy kontekstga mos ravishda rivojlanishiga qaratilgan muammolar, imkoniyatlar va tavsiyalar ham keltiriladi. Maqola, ingliz tili ta'limini yaxshilash bo‘yicha takliflarni taqdim etadi. Ushbu maqolada, oliy harbiy ta'lim muassasalarida ingliz tili o‘qitish uchun mavjud metodik komplekslar tahlil qilinadi, ularga xos xususiyatlar, samaradorlik va muammolar o‘rganiladi. Maqolada ingliz tili ta'limining pedagogik yondashuvlari, o‘quv materiallari, o‘qitish metodikalari va ularning harbiy xodimlar uchun mosligini tahlil qilishga alohida e'tibor qaratiladi.