OZIQ-OVQAT MAHSULOTLARINING XAVFSIZLIGINI STANDARTLARI - Rahimov Lazizbek Aliyevich; Savriyev Durbek Aloydin o’g’li; Yusufova Ismigul Qosimaliyevna (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya. Oziq-ovqat mahsulotlarining xavfsizligini ta'minlash uchun bir qator milliy va xalqaro standartlar mavjud. Ushbu standartlar oziq-ovqat mahsulotlarining tarkibi, saqlash, transportirovka qilish va iste'mol qilish jarayonlarida xavfsizligini ta'minlashga qaratilgan. Bular oziq-ovqatning sifatini nazorat qilish, iste'molchilarning salomatligini himoya qilish va ekologik xavfsizlikni ta'minlashga yordam beradi.