KOINOT: SIRLI VA CHEKSIZ DUNYO - Bahramova Xushnoza Akmaljon qizi; Xomidova Malohat Oktyabrjon qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Mazkur maqolada koinotning cheksizligi, uning paydo bo‘lishi va kelajagi haqida nazariyalar keng yoritilgan. Qora tuynuklarning sirli kuchlari, galaktikalar o‘rtasidagi munosabatlar, va koinotdagi boshqa olamlarning ehtimoliy mavjudligi mavzusi muhokama qilinadi. Shuningdek, insoniyatning ilmiy-texnologik rivojlanishi, jumladan, teleskoplar va sun’iy intellekt yordamida koinot sirlarini o‘rganishdagi yutuqlari tahlil qilinadi. Maqola o‘quvchini hayratga soluvchi va insoniyatni koinot haqidagi bilimlarini yanada kengaytirishga undovchi savollarga javob topishga yo‘naltiradi. Koinot insoniyatni ilmiy va ma’naviy jihatdan boyituvchi cheksiz ufq sifatida taqdim etiladi.