O‘ZBEKISTON RESPUBLIKASI: TARIXIY TARAQQIYOT VA ZAMONAVIY DAVRNING O‘ZIGA XOSLIGI - Mahkamova Sarvinoz; Xomidova Malohat Oktyabrjon qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasining ko‘p asrlik tarixiy taraqqiyoti va hozirgi davridagi ijtimoiy-siyosiy, iqtisodiy va madaniy jarayonlar kompleks tahlil qilingan. Mamlakatning qadimiy sivilizatsiyalar o‘chog‘i sifatidagi ahamiyati, Buyuk ipak yo‘lidagi strategik mavqei va uning o‘rta asrlardagi taraqqiyoti ilmiy yondashuv asosida yoritiladi. Sovet davrida milliy o‘zlik va iqtisodiy imkoniyatlar cheklanganligi, mustaqillik yillarida esa davlat mustaqilligi mustahkamlanib, milliy o‘zlikni tiklash, iqtisodiy islohotlarni amalga oshirish va xalqaro aloqalarni rivojlantirish jarayonlari chuqur tahlil qilinadi.