BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARNING KREATIVLIK QOBILIYATINI RIVOJLANTIRISHDA TASVIRIY SAN’AT VA MUSIQA FANLARIDAN FOYDALANISHNING ILMIY-NAZARIY ASOSLARI - Madina Eshmamatova Abdurashidovna (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Boshlang'ich sinf o'qituvchilarning kreativlik qobiliyatini rivojlantirish, ta'lim jarayonining muhim jihatlaridan biridir. Kreativlik, o'z navbatida, o'quvchilarning fikrlash qobiliyatini, muammolarni hal qilish ko'nikmalarini va ijodiy yondashuvlarini rivojlantirishga yordam beradi. Tasviriy san'at va musiqa fanlari, o'zining estetik va ijodiy xususiyatlari bilan, o'qituvchilarning kreativlik qobiliyatini oshirishda muhim rol o'ynaydi. Ushbu maqolada, tasviriy san'at va musiqa fanlarining boshlang'ich sinf o'qituvchilarining kreativlik qobiliyatini rivojlantirishdagi ilmiy-nazariy asoslari ko'rib chiqiladi.