TA`LIM MUASSASALARIDA TASHKIL ETILADIGAN O`QUV-TARBIYAVIY JARAYONLAR - Ashurova Shaharbonu Eshonqulovna (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya:  O`quv  tarbiyaviy  jarayon  tushunchasi  ko'pchilik  tadqiqotchilar  tomonidan  turlicha talqin qilinsada, mazkur jarayon ta'lim-tarbiya jarayoni sifatida shaxsning kamol  topishida  muhim  ahamiyat  kasb  etadi,  chunki  u  bir  avlodning  ijtimoiy tajribasini keyingi avlodlar tomonidan o'rganilishi va o'zlas htirilishi hamda ularning o'rganganlarini amaliyotga tatbiq etish uchun zarur shart-sharoitlar yaratib beradi.  Ushbu  maqolada  ta`lim  muassasalarida  tashkil  etiladigan  o`quv – tarbiyaviy jarayonlar haqida so‘z boradi.