YAROQLILIK MUDATINI TABIIY USULDA ANIQLASH - Hilola Musayeva Usmonkul qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqolada haqiqiy atrof-muhit sharoitida barqarorlik tadqiqotlaridan foydalanishga qaratilgan dori vositalarining saqlash muddatini aniqlashning tabiiy yondashuvi muhokama qilinadi. U mavjud tadqiqotlarni bayon qiladi, tabiiy degradatsiya yo'llarini ta'kidlaydi va harorat, namlik va yorug'lik ta'siri kabi tabiiy omillarga asoslangan holda raf umrini bashorat qilishning takomillashtirilgan usullarini taklif qiladi. Farmatsevtika rivojlanishida ekologik toza amaliyot va tartibga rioya qilishning ahamiyatiga e'tibor qaratiladi.