MA’LUMOTLAR JOYLASHUVIGA OID YURISDIKSIYA MASALALARI - Tursunboyeva Dinora; Javoxir Eshonqulov (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya.Ushbu esseda bugungi kun uchun juda muhim va dolzarb bo’lgan ma’lumotlar joylashuviga oid yurisdiksiya masalalari haqida reclama tushunchasi raqamli va qachon paydo bo’lganligi undan dastlab qaysi davlatlar foydalangan ekanligini va ma’lumotlar joylashuviga oid va ularning qanday tartibga solinishi va shu kabi dolzarb masalalar yoritilgan,Bundan tashqari qonunchilikka takliflar yoritilgan.