TABIATNI SAQLASHDA YOSHLARNING ROLI: O‘ZBEKISTONDAGI EKO-HARAKATLAR - Sidiqova Nozima Shokirjon qizi; Xomidova Malohat (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Tabiatni muhofaza qilish nafaqat hukumat yoki tashkilotlarning vazifasi, balki jamiyatning har bir a’zosiga tegishli mas’uliyatdir. Ayniqsa, yoshlar ushbu  jarayonda alohida o‘rin tutadi, chunki ularning energiyasi, kreativ fikrlashi  va ijtimoiy ta’siri atrof-muhitni saqlash yo‘lidagi asosiy kuchlardan biridir.