DAVLAT MOLIYASINI TASHKIL ETISH VA UNI AMALGA OSHIRISH - Karimov Mardon Akram o‘g‘li (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqolada O‘zbekiston davlat moliyasini tashkil etish va amalga oshirish jarayonlari, shu jumladan moliyaviy nazoratning ahamiyati yoritilgan. Asosiy e’tibor davlat moliyasini samarali boshqarish, moliyaviy resurslarni to‘plash, taqsimlash va innovatsion yondashuvlarni joriy etish orqali iqtisodiy rivojlanishni ta'minlash masalalariga qaratilgan. Davlat moliyasining shaffofligini oshirish, mustaqil nazorat organlarini kuchaytirish va xalqaro tajribalarni o‘rganish taklif etiladi.