SOTSIAL KONFLIKTLAR VA ULARNING IJTIMOIY YECHIMLARI - Yuldasheva Turdixon Uraimjon qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Maqola "Sotsial konfliktlar va ularning ijtimoiy yechimlari" mavzusiga bag'ishlanib, jamiyatdagi ijtimoiy nizolar va ularning sabablarini tahlil qiladi. Muallif, sotsial konfliktlarning individual, guruh va jamiyat darajasida qanday shakllanishi, ular iqtisodiy, siyosiy va madaniy omillar bilan qanday bog'liq ekanligini o'rganadi. Sotsial konfliktlar va ularning ijtimoiy yechimlari sohasidagi tadqiqotlar ko‘plab ilmiy ishlarda, ijtimoiy fanlarda va siyosatshunoslikda muhim o‘rin tutadi. Ushbu mavzu jamiyatlar o‘rtasida yuzaga keladigan ijtimoiy, iqtisodiy, siyosiy va madaniy ziddiyatlarni tahlil qilishni o‘z ichiga oladiShuningdek, maqolada konfliktlarning ijtimoiy barqarorlikka ta'siri va ularni hal qilishda samarali bo'lgan yechimlar, masalan, muzokaralar, qonunchilik, ta'lim va ijtimoiy adolatni ta'minlash kabi usullar ko'rib chiqiladi. Maqola, shuningdek, konfliktlarni oldini olish va bartaraf etish uchun zarur bo'lgan ijtimoiy institutlar va jarayonlarga ham alohida e'tibor qaratadi.