BADIIY ASARLARNI EKRANLASHTIRISH: O‘ZBEK KINO SAN’ATINING ILK QADAMLARI - Sodiqov Elyor Turdibekovich (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Maqolada o‘zbek kinomotografiyasining shakillanishi o‘ziga hos maktab bo‘lib, Turkiston o‘lkasi bo‘ylab olingan kinolarda o‘sha davir, zamon ruhini, nuqson va kamchiliklarni katta mahorat va qahramona ko‘rsatildi va  tomoshabinlarga yetkazilganligiga ahamiyat qaratilgan. Bizgacha yetib kelgan ilk o‘zbek kinosida ko‘tarilgan fikr, g‘oyalar, siyosiy ko‘rinishdagi johilliklar kabi tuyg‘ularni mohirlik bilan ko‘rsatilganligini maqola davomidagi kino va taxlil qismida kengroq yoritib, tahlil etilgan.