O’TKIR HOSHIMOVNING “URUSHNING SO’NGGI QURBONI” ASARIDA QAHRAMONLAR XARAKTERI. - Usarova Laylo Ibragimovna,; Abdusamatova Shirinmo, (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Urushning so’nggi qurboni asari bosh mavzu sifatida urush va uning  yomon oqibatlarini ochib berilgan. Ushbu asarda urush barcha insoniyatni sinagani va deyarli,  barcha insonlar boshidan o’g’ir kunlar o’tgani shu bir oila misolida ko’rsatib berilgan. Sinovlar  shunchalik qattiq bo’lganki, jigarlar bir-birlarining, bolalar ota-onalarining holidan xabar  olishmay qo’ygan. Asarda barcha insonlar sharoiti o’g’irligini, asar boshida birgina dasrurxon  tasvirida yaqqol ko’rishimiz mumkin. Bu asarda barcha insoniyatni hech qachon unutib  bo’lmas qora kunlari ochiqdan ochiq ifodalangan. Eng qayg’uli va og’riqli holat farzand o’z  onasining qotiliga aylanganligi. Albatta, hech qaysi inson dushmaniga ham bunday kunni ravo  ko’rmaydi. Lekin urush insonlarni tasavvuriga siqmagan yomon voqealarni olib keldi.