ANIQ INTEGRAL VA UNI HISOBLASH USULLARI - G’ulomjonova Begoyim, (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada aniq integralning matematik tushunchasi, uning aniqlanadigan va sonli usullar bilan hisoblash usullari ko‘rib chiqiladi. Nyuton-Leybnis teoremasi va turli sonli usullar, jumladan, to‘g‘ri to‘rtburchaklar, trapetsiya va Simpson usullari batafsil yoritiladi.