IQTISODIY MUNOSABATLARNI GLOBALLASHUVI SHAROITIDA SOLIQ TIZIMINI SAMARALI BOSHQARISHNI RIVOJLANTIRISH - Tuychiyeva Marxaba Rejabovna (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqolada, jahon iqtisodiyotining tobora globallashishi, davlatlar o'rtasidagi iqtisodiy aloqalarning kuchayishi va o'zaro raqobatning ortishi sharoitida, soliq tizimini yanada samarali boshqarish ilmiy o’rganilgan. Bundan tashqari, iqtisodiy rivojlanishning asosiy omillari, soliq tizimining samarali ishlashini ta'minlash, iqtisodiy barqarorlikni saqlash, davlat byudjetini to'ldirish va jamiyatning ijtimoiy himoyasini oshirish kabi omillar tahlil qilingan.