MANDIBULYAR SINISHLARNING YALLIG'LANISH ASORATLARINING OLDINI OLISH - Xojiaxmedova Sitorabonu Ahmadjon qizi; Musayev Sh.Sh.; Raxmanov T.O. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Mandibulyar sinishlar, ya'ni pastki jag'ning sinishi, ko'plab insonlar uchun jiddiy muammo bo'lib, ularning hayot sifatini sezilarli darajada pasaytirishi mumkin. Ushbu jarohatlar ko'pincha avtohalokatlar, sport jarohatlari yoki boshqa tasodifiy hodisalar natijasida yuzaga keladi. Mandibulyar sinishlar nafaqat og'riq va noqulaylik keltirib chiqarmaydi, balki yallig'lanish asoratlari rivojlanishiga ham olib kelishi mumkin. Yallig'lanish jarayonlari, o'z navbatida, davolanish jarayonini murakkablashtiradi va bemorning umumiy sog'lig'iga salbiy ta'sir ko'rsatadi. Shuning uchun, mandibulyar sinishlarning yallig'lanish asoratlarini oldini olish juda muhimdir.