SOLIQ TARIXI VA DAVLATLAR KESIMIDA TAHLIL - Ergashov I.O.; Muzaffarov M. Q (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya. Maqolada soliq tizimining tarixiy rivojlanishi va davlatlar miqiyosida iqtisodiy jarayonlarga ta’siri haqida tahlil qilingan.Tadqiqotning asosiy maqsadi, turli davrlar va hududlarda soliq siyosatining o‘ziga xosliklarini aniqlash va ularning ijtimoiy–iqtisodiy barqarorlikka ta’sirini o‘rganishdir. Maqola natijalari shuni ko‘rsatadiki , soliq siyosati davlatning iqtisodiy rivojlanishi va moliyaviy mustahkam bo‘lishiga katta ta’sir qiladi. Maqola yakunida davlatlar uchun samarali  va barqaror  soliq siosatini yaratishga yordam beradigan tavsiyalar berilgan