INFORMATIKA FANINING O`QITILISH METODIKASI - Narsafarova Ra'no (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqola talabalarni jalb qiladigan, tanqidiy fikrlashni rivojlantiradigan va amaliy ko'nikmalarni rivojlantiradigan innovatsion strategiyalarni ta'kidlab, kompyuter fanlari (CS) o'qitish metodologiyasini o'rganadi. Unda an'anaviy va zamonaviy pedagogikaning integratsiyasi, shu jumladan loyiha asosida o'qitish, sinf xonalari va ta'lim texnologiyalaridan foydalanish muhokama qilinadi. Tadqiqot amaliy tadqiqotlar orqali ushbu usullarning samaradorligini ta'kidlaydi va o'qituvchilarga CS ta'limida o'quv natijalarini oshirish bo'yicha tavsiyalar beradi.