GLOBAL IQTISODIY RIVOJLANISHNING BOSQICHLARI VA KELAJAK ISTIQBOLLARI - Qadamboyeva Dilso‘z Doniyor qizi; Usmonov Murodjon Dustmurod o‘g‘li (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Global iqtisodiy rivojlanish insoniyat tarixida muhim bosqichlarni o‘z ichiga olib, jamiyat taraqqiyotini belgilovchi asosiy jarayonlardan biridir. Ushbu rivojlanish bosqichlari dehqonchilik va hunarmandchilikning shakllanishidan boshlab, sanoat inqiloblari, raqamli texnologiyalar, va axborot iqtisodiyoti bilan davom etgan. Har bir bosqich o‘ziga xos iqtisodiy mexanizmlar, resurslardan foydalanish usullari va texnologik yutuqlarni keltirib chiqardi. Bugungi global iqtisodiy rivojlanishning asosiy yo‘nalishlari sifatida barqarorlik, yashil iqtisodiyot, va xalqaro integratsiya jarayonlari ajralib turadi. Mazkur mavzu doirasida global iqtisodiyotning tarixiy bosqichlari va zamonaviy tendensiyalari ko‘rib chiqilib, O‘zbekistonning iqtisodiy rivojlanishga moslashuvi va xalqaro jarayonlarda o‘z o‘rnini mustahkamlash imkoniyatlari tahlil qilinadi. Shu bilan birga, kelajakdagi iqtisodiy rivojlanishning dolzarb yo‘nalishlari ham ko‘rib chiqiladi.